OffTopX

TOP 5 Budapest WTF

2017. november 10. - OffTopX

Nincs egy éve, hogy felköltöztem Budapestre, ami kisebb kihívásnak bizonyult, mint amire számítottam. Nem haltam éhen, megtanultam mosni, megtanultam közlekedni (leszámítva azt, hogy az első 6 hónapban valahogy feszt a Margitszigeten kötöttem ki), nem kötöttek belém éjszaka (még. de ez csak idő kérdése) és már a WestEndben sem tévedek el. #yiss Ettől függetlenül van pár dolog, amit nem értek. Van, amin minden alkalommal felidegesítem magam, meg van, amit azért megszoktam. Itt az én top 5 listám BP-ről, aztán kommentbe jöhetnek a ti élményeitek is.

#5 A nagy belmagasság és a polgári lakás kamu.

 „Milyen szép magas, milyen szép fényes, mekkora gyönyörű fehér ablakok, parketta mmm…!” Ebből lett a „Szar ablakok, honnan jön ennyi por, hideg van, mi ez a gázszámla, miért recseg a padló, hangos az utca, parketta is recseg, szomszédismijen…”

1asd.png

#4 Gyorséttermek mindenhol.

Az egyik legjobb dolog Pestben, hogy tele van jó éttermekkel. Tuti van legalább 3-4 olyan hely max 20 percre tőled, ahol olcsóbban vehetsz egy jó menüt, mint amennyiért megkajálnál egy gyorsétteremben. Mégis. Minden megállóban, minden sarkon, sulihoz, munkához, otthonhoz közel ott egy Meki. És egy Burger King, meg egy KFC. Csak hogy változatosan étkezhess. Mert olyan úgysincs, hogy ne menjél be egy jóóó 500as menüért. De sok sikert.
(Off: Egyébként a nyaram egyik legszebb pillanata volt, mikor rátaláltam a Blaha melletti lángososra.)

2asd.png

#3 Az emberek nem tudnak tömegközlekedni.

Én értem, hogy a négyeshatos nagyon hosszú és nem mindegy, hol szállsz fel, mert akkor legalább 50 méterrel kevesebbet kell sétálnod (ó igen). De menj már beljebb. Zavarod a vezetőt a kilátásban. Meg ott van két hely meg 6 négyzetméter üres hely.
Trolin meg főleg indokolatlan megállni elöl.

3asd.png

#2 Sor.

Teljesen mindegy, hogy a Sparba, a Lidl-be, a Coopba vagy a CBA-ba megyek. Tuti, hogy annyian állnak előttem a sorban, hogy újból elkezd kísérteni a tavalyi kvanti vizsga és a sorbanállási modellek. Teljesen mindegy, hogy milyen napszakban megyek, 3 perc alatt még akkor sem tudtam fizetni, ha csak egy sört vizet akartam venni.

4asd.jpg

#1 Bűz&Kosz.

Mindig nézz a lábad elé, ha a járdán mész. :)))))))))))))))))

5asd.png

Ha hazajövök, akkor meg azt kell megint megszokni, hogy 20 percet kell várni a buszra. Meg nem arra kelek fel hajnalban, hogy részeg legénybúcsús angolok énekelnek az ablakom előtt, hanem a macskák szaladgálnak a tetőn. De ilyen ez.

A bejegyzés trackback címe:

https://offtopx.blog.hu/api/trackback/id/tr513225529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci A Lakli 2017.11.10. 18:20:35

Bár sok mindenben igaza van, de a polgári lakások a nagy belmagassággal az egyik legjobb dolog.

HoNeYBiRD 2017.11.10. 19:17:06

@Laci A Lakli: Ami nem is fővárosi sajátosság, vidéki városokban (belvárosban) is szép számmal vannak ilyen lakások. Én már a második ilyen albérletben lakom Pécsen.

A sor meg vidéken is sor, főleg a Sparban, tetű lassú a pénztár mindegyikben. Lidlben jóval gyorsabb.

Vidék meg vidék között is van különbség. A felköltözés okozta sokk mértéke azért erősen függ attól, hogy honnan költözik fel az ember, faluból, kisvárosból vagy nagyobb városból.

szemétpasi 2017.11.10. 19:52:39

A kötelező gyorsétterem utálat látom itt is megvan. Amúgy mielőtt nagyon belelovallod magad a kötelező hipszterkedésbe azért egyszer less be a lángosos hűtőjébe ha van rá alkalmad. Hidd el ezek a szuper magyaros helyek sokkal inkább szarral etetnek mint bármelyik gyorsétterem lánc.
Ettől függetlenül egyik sem egészséges és kár ott elkölteni a pénzt, de nem rosszabbak mint a gyros/lángos/sültkolbász/csülkös...

goodjohnwin 2017.11.10. 20:38:06

A gyorsétterem olyan, mint a rossz tévéműsor, elég egyszerű elkerülni akkor is, ha ott van előtted...

Alick 2017.11.10. 20:49:19

Itt (II. ker) gyros,kebab, pizzéria és hagyományos étterem is több van a közelben, mint meki vagy burgi.

dr utcai arcos 2017.11.10. 20:58:46

De nyugtass meg, hogy ne nyomott össze ez a rengeteg új és váratlan élmény?? (Mondjuk nekem valószínűleg szerencsém volt, én 28 évesen kerültem Pestre és akkor már meséltek róla a barátaim, volt időm felkészülni.)

odamondó 2017.11.11. 01:41:36

Bűz és kosz. Na ez a vidék egy ótvaros nagy kamuja. Bocs, de az elmúlt hetekben több vidéki kisvárosban és faluban jártunk. Levegőt nem kaptunk olyan füst van, mert mindenki fossal fűt, mert nincs pénzük. Ennyire fos levegőt Pesten életben nem tapasztaltam.

kobi97 2017.11.11. 09:43:55

@odamondó: :)))) Ez sajnos így van! Én kisvárosban lakom, és ilyenkor tél közeledtével olyan beleszippantani a levegőbe estére az udvaron, mintha valami Delhi alsón élnék egy lakótelepen. Az emberek régi ruhákkal, háztartási szeméttel, és mindenféle lommal fűtenek, mert nem akarják elhasználni még a nagyobb hidegek beállta előtt a fát és a szenet.

2017 Magyarország.

daito 2017.11.11. 09:52:57

@odamondó: az pesten, meg az agglomerációban is van.
Egyszerűen az egész fűtés-épületgépész szakma arra van ráállva, hogy vegyes tüzelésű kazánnal fűteni a legolcsóbb. Ja, meg azok nem romlanak el 2-3 évente, mint a hipermodern cirkók, meg nem kell őket évente 15 ropiért ellenőriztetni "szegény" gázosokkal...

kobi97 2017.11.11. 09:56:06

@daito: Meg a fűtőértékek közti különbség miatt is...ha fával vagy szénnel befűt az ember a kazánba, akkor tényleg meleg lesz. Míg a gázfűtésnél ugyanez nem mondható el...alig van fűtőértéke.

midnightcoder2 2017.11.11. 11:17:17

@odamondó: Azért az Üllői út, Blaha környéke, stb. sem piskóta. És ez egész évben ilyen, nem csak fűtési szezonban. De ami itt sokkal fájóbb, az az egy négyzetméterre eső kutyagumi száma. A szomszédok viszont panelben zavaróak igazán nem a régi építésű házakban. A panelben ha valaki a tizediken falat fúr, azt a földszinten is hi-fi minőségben élvezheted, ahogy azt is amikor valamelyik kedves szomszéd válaszul elkezdi csavarhúzóval ütögetni a radiátort.

midnightcoder2 2017.11.11. 11:19:09

A pesti lét másik gyönyöre egyébként - ha csak nem egyedi házban laksz - a lakógyűlés. Egy ilyenen való részvétel a legvadabb liberális demokratát is azonnal meggyőzi a diktatúrák létjogosultságáról, már feltéve hogy nem valamelyik lakó a diktátor.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.11.11. 11:46:50

azert hosszu a sor mert nehez penztarosnenit talalni, az lesz az egyik sikerszakma

pragaban vagyok itt is hiany van penztarosnenibol ezert diakmelosokkal meg ukranokkal toltik fel a penztarakat akik nyilvan lassabbak mint az elitosztagos penztarosok. Mar kiirjak a boltra h mennyit fizetnenek, meg reklamozzak a metron meg mindenfele. legalabb 250-300ezret de meg igy sincs eleg penztaosneni.

nem gondoltuk volna a cucializmusban h azert fogunk megint sorba allni, mert annyira duborog a jolet, pedig ez van. Az idei karacsonyi szezon horror lesz a kereskedelemben, szerintem meg tobben otthagyjak majd az allasukat haha.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.11.11. 11:48:39

@midnightcoder2: ja ez qrvára igaz tesóm is vett nagy szép pógárlakást befektetésnek, azt mi vidéki parasztok vagyunk, hát eccer elmentunk egy ilyen lakógyülesre te jó attyya úr issten

midnightcoder2 2017.11.11. 12:09:58

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Én tíz emeletes panelben laktam úgy 10 évig, onnan vannak a tapasztalataim.

midnightcoder2 2017.11.11. 12:15:10

@Halál kamionja mindenkit elgázol: "azert hosszu a sor mert nehez penztarosnenit talalni"
Nem csak, sőt nem igazán. Erre egymás mellett van a Lidl és a Spar, az előbbiben kb. 3x olyan gyorsan megy a sor. Én inkább arra tippelnék, hogy a németeknél jobban van szervezve a dolog, és a pénztáros csak azzal foglalkozik ami a dolga: lehúzza a vonalkódot és intézi a fizetést. A Spar-nál pedig minden második vevőnél akad valami probléma: hol nem tudja hogy mennyibe kerül a cucc mert nem tudja leolvasni a vonalkódot, hol nem mérte le a polgár a gyümölcsöt (a lidl-ben simán be van építve a pultba a mérleg). A végeredmény, hogy a németeknél sokkal olajozottabban megy a kiszolgálás és szerintem a dolgozók is kevésbé idegbajosak a sok egyedi elintéznivaló esemény miatt.

odamondó 2017.11.11. 14:14:25

@midnightcoder2: igen az se nulla, de az hogy esti séta után hazaérve füstszagú a ruhád az azért nem piskóta. Úgy éreztem magam vidéken mint régen amikor még lehetett cigizni a bulihelyeken.

fénycsepp 2017.11.11. 14:29:44

Kihagytatok a mindenféle őrültet meg a megmondó, frusztrált egyéneket. Az szinte garantált, hogy az egyes villamoson legalább egy abnormális emberi egyed ül.

Jossarian 2017.11.11. 16:08:27

+1: rengeteg a cigany meg a zsido

totii 2017.11.11. 20:56:15

Ami a legjobban idegesít, hogy az embereket nem nagyon érdekli, hogy másnak útban van. Hárman jönnek velem szemben, és egyiknek sem jut eszébe, hogy esetleg nem férek el mellettük, és picit arrébb kéne állni.

xclusiv 2017.11.11. 22:09:43

#5 A nagy belmagasság és a polgári lakás kamu.
semmi kamu nincs. Nagy belmagasság, drága kifűteni. Alap fizika.

"#4 Gyorséttermek mindenhol."
Van rá igény.

"#3 Az emberek nem tudnak tömegközlekedni."
Hát igen, sok a paraszt.

"#2 Sor."
Az álzalam látogatott Lidl és Aldi nyitja a pénztárat ha nő a sor, de az előbb említett "sok a paraszt" faktorral nem lehet mit tenni. (Puska kellene ehhez a melóhoz...). Mert ha 1 percet elpiszmog azzal, hogy komótosan elpakol, aztán elkezmi megkeresni a pénztárcáját, aztán elkezd azon matekolni hogy kártyával vagy kápéval szeretne-e fizetni...
Na az ilyennek bizony a kurva anyját.

"#1 Bűz&Kosz."
Evvan. Jobban teljesít xD

Leooo 2017.11.12. 00:49:45

@midnightcoder2: Mert? Szerinted eredetben mi a különbség a LIDL és a SPAR között, he? Semmi, mindkettő német nyelvterületi eredetű, csak a LIDL-ben a belüket kihajtják a pénztárosoknak és sűrűn csereberélik a nyitvatartó pénztára(ka)t, ezért nem dőlnek ki a pénztárosok idő előtt...

Lawliet- Ryuuzaki 2017.11.16. 23:39:31

Udv a felnottek vilagaban.
süti beállítások módosítása