OffTopX

Top 5 indok az előadások kerülésére

2017. november 25. - OffTopX

Újra itt új sztorival kedves minionok. Új témánkkal senkit sem szeretnénk az előadások szkippelésére bátorítani, mert hát egyetemre járni csupa móka és szórakozás, no meg fejtágítás, de azért nézzünk pár nyomós indokot, mely csökkenti a lelkiismeretfurdalást kerülés esetén:

#5 Dupla vagy semmi

Az egyetem is kezdi felismerni az előadások egyre inkább csökkenő népszerűségét, ezért szeretettel hirdetnek meg tárgyakat úgy, hogy az előadások ütköznek. Ez néhány hallgatónak öröm az ürömben, hiszen két dolgot is skippelhet egyszerre, egy lelkiismeretfurdalással... :D No meg persze ha a zkurzussal max ponttal átmegy mind a két tárgyból 1 hétvégi tanulással, akkor miről beszélünk? :D :D

#4 Többre mész ha elolvasod inkább a könyvet

Soha ne csapjátok be magatokat... ha egy előadás unalmas, száraz, és ráadásul rajta semmilyen plusz információt nem kapsz, melyel legtöbb esetben csak hitegetnek a tanárok, hogy előadásra járás nélkül nem lehet teljesíteni a tárgyat, akkor inkább hagyjátok ki. Van hogy többre megy az ember, ha magától dolgozza fel a könyvet és a diasort, és még gyorsabb is, mert nem kerül 3 hónap szenvedésbe!

#3 Helyette tanulhatsz másra

A végtelen beadandók és angol szakmai cikkek tengerében elmerülni nem nehéz, de a fulldoklás elkerülése végett az előadás gyenge áldozat. Ebben az esetben laptoppal még be lehet ülni, erősen multitaskingolva, de a jó munka odafigyelést igényel!

mostinterestingman-study-skip-class-different.jpg

#2 Túl későn van = irány sörözni

Sok egyetemen mánia az este 8 órakor is még tartó előadás, melynek jobb esetben csak fél 9kor van vége, amikor már a közeli kocsmában is jó társaság várja az embert. Egy sör nem sör a Trapéz vár az E és C közé nyomás, 1 szkippért sosem kár... :D

906afd28dc4f2d209aad9c092955ef0db5e7303b93cba5f2288c9943e2681cbd.jpg

#1 Túl korán van = alvás

A péntek reggel 08:00 előadás szempontjából (bár gyakorlatnál sem) nem épp a legfelkapottabb időpont a hallgatók naptárjában. Ilyenkor „néha” (vagy mindig) jobban jár a szervezet egy kis plusz alvással. Ha az előadási jelenlétért plusz is járna, ilyenkor könnyen a kukába kerülhet az a 10%. :D

gettyimages-169270640-1024x683.jpg

 

Köszönjük szépen a figyelmet drága minionok, reméljük azért szorgosan jártok órákra, hiszen néha azért hangzanak el okos dolgok órákon is! :P Amennyiben szeretnétek folyamatosan értesülni, hogy milyen új összeállításokkal várunk titeket, akkor kövessetek minket Facebookon és Instagramon is! Találkozunk ugyanitt jövőhéten!

A bejegyzés trackback címe:

https://offtopx.blog.hu/api/trackback/id/tr8813379223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása