OffTopX

Top 5 vizsga hack

2017. december 06. - OffTopX

Karácsonyi hangulat ide vagy oda, minden egyetemistára vár még egy feladat. Abszolválni a félévet. Emlékeztek még mikor 3. héten néha betévedtünk egy-egy órára, megbeszéltük, hogy lassan el kéne kezdeni ezt-azt és, hogy óráról órára fogjuk tanulni a számvitelt? És aztán mégse csináltunk semmit úgy a 6-7. hétig? *insert sírva röhögős emoji* Most gondolom, velem együtt átkozzátok múltbéli önmagatokat.

Viszont ha már így jártunk, csodát kell tenni. Következzen a top 5 vizsgakellék, ami ha az 5-öshoz nem is, de egy szép 2-eshez tuti elég lesz!

security.jpg

#5 Stimuláns

Nem lehet nekivágni egy egész éjszakás tanulás maratonnak kellő energiabevitel nélkül. Tankolj fel mindennel, ami tapasztalataid szerint bevált! Vigyázat! Ha túleszed magad, nagy valószínűséggel elálmosodsz és semmi nem lesz az egészből. Nekem az igazán hardcore vizsgák leküzdése előtt az alábbiakra van szükségem: fél liter zöld Monster + Vifon leves + csoki + végtelen víz.

#4 Stratégia

Fontos előkészület még a stratégia felállítása is. Ha több teendőd van, írd fel őket és priorizálj! Gyorsan ess túl a könnyebb és rövidebb feladatokon, hogy terelő tényezők nélkül állhass neki a nagyobb problémáknak. Ha készen vagy egy dologgal, az úgyis a siker pozitív érzésével tölt el (megcsináltam!) és talán tovább kitart az energiád. Az se rossz, ha valószínűségekkel súlyozod a teendődet. Ha 12 órád van 4 egy-két oldalas beadandót megírni és felkészülni a vizsgára egy 300 oldalas könyvből, akkor lehet jobb, ha már az elején elengeded a vizsgát és arra koncentrálsz, amire még van esélyed.

1_nzanh0sfe67httxkrpxkag.png

#3 Motiváció

Motiváció nélkül nem megy. Ha nem akarod eléggé azt a kettest, akkor már úgysem fogsz beleadni apai anyait. Jól gondold át, hogy milyen kilátásaid vannak bukás esetén, és hogy mennyi mindent veszítesz vele, ha még egyszer fel kell venned a tárgyat. Lehet rájössz, hogy tulajdonképpen nem is baj, ha nem mész át és nyugodt szívvel mehetsz aludni. :D

#2 Stréber

Ha link vagy és még jegyzeted sincs, kell egy személy, akitől nem csak beszerzed az infokat és a kompakt kis rövidítetteket, hanem segít is az értelmezésben, ha elakadsz. Aztán ha átmentél, ne felejtsd el meghívni egy sörre!

h93f02d5b.jpg

#1 Lazítás

Senki sem tud egyhuzamban áttanulni egy éjszakát, ezért kell egy rövid, de kikapcsoló tevékenység, amit beiktathatsz a blokkok közé. Facebookozás és filmezés nem ajánlott. Amik szóba jöhetnek: egy kis gitározás, egy rövid játék a telefonodon (pl. Hearthstone), egy kis zenehallgatás vagy pár nyújtógyakorlat.

Azért mi nem támogatjuk a tanulás eme formáját és arra bíztatunk mindenkit, hogy időben lásson neki a felkészülésnek. (Hát persze.) Shaka.

A bejegyzés trackback címe:

https://offtopx.blog.hu/api/trackback/id/tr5213451039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása