OffTopX

Top 5 téli program Budapesten

2017. november 28. - OffTopX

Nem szeretem a telet. Soha nem volt a kedvenc évszakom. Hideg van, a friss havas város képét másnapra elkotort fekete halmok veszik át a belvárosban. Nekem a télből bőven elég az a 2 hét, amikor síelni/snowboardozni megyünk. Egy ideje már ott sem voltam. Ugyanakkor a télnek is megvan a sajátos hangulata. A havat szeretem. A karácsonyi világítással feldíszített Andrássy utat is. Ellenben nagyon sokszor gondolkozom, hogy megéri-e kimozdulni a hidegbe az otthon melegéből, a jól bebugyolált, takaró burrito állapotból kibújni és abbahagyni a napok óta tartó sorozat maratont. Nézzünk 5 olyan programot, ami miatt igen.

 #5 - Adventi vásár - kicsit másképp

 Advent alatt elszaporodnak a vásárok a város minden pontján. A legnagyobb ilyen vásár a Vörösmarty téren van. Zsúfolásig tele van, sült gesztenye, forralt bor és kürtőskalács illat száll mindenfele. Tudom ajánlani a Bálnánál lévő karácsonyi vásárt, ahol a pazar panoráma mellett egy ingyenes Duna-parti jégpálya is ad a hangulathoz. Ha mégis másra vágynál keress egy vintage vásárt és szerezz be egy “csúnya karácsonyi pulcsit”. December 3.-án a Millenárisban lesz megtartva a WAMP karácsonyi design vására.

 #4 - Korizás a Műjégpályán

 

Egyszer egy évben érdemes elmenni korizni. A karácsonyi nagy zabálást ledolgozni. Az egyik legjobb helyszín erre a Városligeti Műjégpálya. Tökéletes téli program bárkivel mész is. Egy tea mellett korcsolyázni, kinevetni az eleső barátaid. Lehet, hogy vannak olcsóbb, ingyenes korcsolyapályák, de sehol máshol nincs olyan jó “feelingje” a korcsolyázásnak, mint a ligetben.

 #3 – Játszóház, QuizNight

 Ha hétfő este van és épp nincs programod, akkor mindenképp érdemes a kettő közül valamelyikre elnézned. A QuizNightra előre kell jelentkezni és alapvetően egy kvízjáték, amit bárokban, kávézókban, pubokban tartanak, és öt-hatfős csapatok dugják össze a fejüket. Ha pedig inkább társasozni volna kedved, akkor irány a Játszóház!

 #2 – Tervezd meg a nyári vakációd

 Sose lehet elég korán elkezdeni a nyári szervezkedést. Jó télen a meleg szobában arra gondolni, hogy mi is lesz a nyári program. Fesztivál, tengerpart, Balaton, kenu-túra? Télen a legjobb ezeket eldönteni.

 #1 – Szánkózás a Normafán


Ehhez kell egy kis szerencse is, hogy elég hó essen, de amikor leesik irány a Normafa. Vedd fel a vastag ruhád, sál, sapka, kesztyű és irány a Normafa. Szánkózz, síelj le a dombon majd mássz fel csakhogy megint lecsússz. Ha elfáradtál igyál egy teát egy rétes mellé a büfében.

Ellenben azzal sincs semmi baj, ha kinézel az ablakon látod, hogy esik a hó és fejedre húzod a takaró és végig alszod az egész hétvégét, mert hideg van és még a kimozdulás gondolatától is fázol. (Én is ezt fogom tenni az esetek többségében)

A bejegyzés trackback címe:

https://offtopx.blog.hu/api/trackback/id/tr3813400513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása