OffTopX

TOP 5 tanulás helyetti tevékenység

2017. december 02. - OffTopX

Nyakunkon minden egyetemista legrosszabb rémálma: a vizsgaidőszak. A diákok ekkora már meggyötörve, fáradtan élik mindennapjaikat. A beadandók, évközi feladatok okozta sérülések, sebhelyek látszódnak az arcokon. Mindenki úgy indult neki a félévnek, hogy most odarakja magát, tanulni fog, jó átlaga lesz és a rengeteg ösztöndíját el tudja költeni világítós wc-re, Gucci cuccokra, vagy iPhone-ra.  Ebből az maradt, hogy csak legyen meg a kettes valahogy.

A fejed fölött lebeg a dátum: vizsga. Először azt mondod, jaj, még van 2 hét addig, minek kezdjek el készülődni. Újra a fejed fölé nézel 1 hét. Ó az rengeteg idő, addig az összes tárgy összes könyvét kétszer át tudod olvasni. De igazából nem is ezzel foglalkozol. Tik-tak az óra ketyeg. 3 nap. 2 nap. Másnap vizsga. Bepánikolva írsz minden ismerősödnek, hogy légyszi dobjon már meg egy kis jegyzettel, mert nyilván nem jártál előadásra. Az összes Facebook csoportot átolvasod, hátha valami infót szerzel a vizsgáról, régebbi kérdések, élménybeszámolók és miegymás. Utána azon kapod magad, hogy megint doggo-s, cicás videókat nézel YouTube-on. Megmérettetés előtti este van. Próbálod az agyadat kiüríteni, a tanulásra összpontosítani. Megittál már 3 energiaitalt a dupla fekete is lefőtt. Egy újabb all-nighter előtt állsz.

Image result for fuck this shit just kidding i need to pass

Reggel 8. Aludtál 1-2 órát, leszegett fejjel bandukolsz a vágóhíd felé. Beérsz az előadóba mindenki bújja a haverod jegyzetét. Esetleg puska készül, a legjobb helyek már befoglalva (ha nincsen ülésrend). Leülsz. Megeszed a csokid, szőlőcukrot, előveszed a tollad, számológéped, irataid. Bejön a tanár, de te csak egy kaszást látsz. Lerakja eléd a papírt. Név, neptun kód és belevágsz. Ez nem is olyan nehéz/na nekem annyi gondolatok keringenek a fejedben. Elkezdesz írni, jaj de jó még sok van hátra, sima liba. Megszólal a tanár, hogy 5 perc van még vissza és neked hátra van még egy oldal. Vége. Beadod. Megkönnyebbülsz irány szórakozni. Néhány nap múlva örülsz, hogy igen megvan az áhított jegy. Rosszabb esetben kezdődik minden elölről, de te mindent megtettél.

Vagy mégsem?

Lássunk 5 olyan tevékenységet, amit inkább csinálsz vizsgaidőszak alatt, mint a tanulás.

#5 Kitakarítod a lakást

Egész évben nem takarítottál, de most rájöttél, hogy mekkora mocsokban is élsz. Az összes sarkot is fényesre sikálod. Persze inkább ez, mint a számvitel.

#4 Főzöl

Idáig kínain, gyroson és pizzán éltél és nem is zavart. Na de most, hogy nyakadon a kötél egyből Jamie Oliver szeretnél lenni és elkészíteni a legfinomabb Wellington-bélszínt. Éhes is lettem.

Image result for cooking

#3 Végig viszed a pasziánszt

Vagy bármilyen játékot. Még akkor is, ha nem szoktál évközben játszani, de most hirtelen fontos lett honfoglalóban leigázni mindenkit.

#2 Kifogásokat találsz ki, hogy miért nem mész el a barátaiddal, ha hívnak

Igazából ez egyszerű, mert azt mondod, hogy tanulsz a vizsgára és ezért nem mész el. De mindenki tudja, hogy ez nem igaz és a jegyzet sincs még meg, hanem a lista valamelyik pontját csinálod épp. 

Image result for generic excuse meme

#1 Megnézed az összes sorozat összes részét

Találsz egy új sorozatot és végig nézed 2 nap alatt. Utána a következővel is ezt csinálod, mindezt a vizsga előtti napig.

De aggodalomra semmi ok, valahogy úgyis megoldódik és átmész a vizsgákon. Mindenkinek egy kalappal! Shaka!

A bejegyzés trackback címe:

https://offtopx.blog.hu/api/trackback/id/tr2413411619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása